Servicii veterinare – Identificare cu microcip si eliberare pasaport conform UE

Ce este microcipul? Asa cum ii spune numele , microcipul este un cip de dimensiuni mici, nedepasind marimea unui bob de grau. Incastrat in material biocompatibil, fiecare microcip este programat cu un numar unic de identificare.

Care sunt avantajele microciparii? Microcipul este permanent, nu poate fi pierdut, modificat sau distrus. Odata implantat, identificarea este valabila pentru toata durata de viata a animalului.

De ce este nevoie de microcip?Animalul de companie este protejat in cazul pierderii sau furtului.
Fara a avea pasaport si a fi microcipat animalul nu poate parasi tara.

Cum functioneaza? Un semnal radio este trimis catre microcip prin intermediul unui scanner, numarul unic de identificare aparand pe ecranul acestuia. Pe baza acestui numar se poate stabili ulterior proprietarul animalului, cautand in baza de date a Sistemului National de Identificare si Inregistrare a Animalelor de Companie si Comunitare, Caini, Pisici si alte Animale .

Modul de implantare. Procedura nu difera cu nimic de administrarea unei injectii sub piele.Este implantat intre umeri sau pe partea stanga a gatului. Nu exista nici o posibilitate de respingere a acestuia de catre corp sau de dezvoltare a unei alergii atata timp cat acesta a fost corect implantat.

La ce varsta se poate implanta? Microciparea se poate realiza incepand cu varsta de 6-8 saptamani.