Servicii veterinare – Ecografie Veterinara

Ultrasonografia (ecografia) este o metoda de diagnostic care utilizeaza ultrasunetele in scopul generarii de imagini sectionale la nivelul corpului pacientului. Este una dintre cele mai dinamice proceduri utilizate in practica medicala moderna.

Ultrasonografia apartine tehnicilor imagistice pentru ca furnizeaza informatie specifica sub forma de imagini sectionale. Metoda apartine in acelasi timp si specialitatilor clinice prin caracterul non-iradiant, prin inocuitate si prin potentialul de repetitivitate in functie de cerinte si de evolutia bolii, prin portabilitate si potentialul de a fi transportata la domiciliu. Imaginea ecografica este “dinamica” ( in “real time”).

ecografie-veterinara

Aceasta caracteristica, rezultata din succesiunea rapida a sectiunilor la nivelul ecranului, permite obtinerea de informatii asupra contractilitatii miocardului, a miscarilor fetalesau a mobilitatii intestinale exact in timp ce aceste evenimente se desfasoara. Spre deosebire de imaginea folosita de computer-tomografie sau rezonanta magnetica nucleara, imaginea ecografica nu este exhaustiva, nefiind capabila sa cuprinda pe ecran decat sectiuni limitate, interesand regiuni anatomice de dimensiuni variabile. Cu toate acestea, datorita optimizarilor tehnologice din ultimii ani, explorarea ecografica a ajuns sa beneficieze de imagini de o calitate si rezolutie foarte bune, care prin integrare in diagnosticul clinic, au devenit suficiente pentru a decide o conduita diagnostica sau terapeutica optima.

Examinarea ecografica este o procedura facila, extrem de agreabila pentru pacient prin lipsa durerilor sau a efectelor secundare.

( Radu Badea “Ultrasonografia clinica a abdomenului si pelvisului” Editia 1)

In cadrul cabinetului veterinar Vetomed Ecografiile sunt efectuate cu ajutorul unui aparat de ecografie de ultima generatie Siemens.