Servicii veterinare – Detartraj cu ultrasunete

Problemele dentare sunt des intalnite atat la caini cat si la pisici, si se manifesta prin respiratie urat mirositoare, gingii inflamate, tartru dentar si dificultati de hranire. Cauza aparitiei lor e reprezentata de o pelicula fina de saliva, particule alimentare si celule moarte, care se depune cu timpul pe dantura. Daca este lasat sa se depuna, acest strat devine un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor si va duce la aparitia tartrului dentar. La randul sau, tartrul va duce la aparitia gingivitei, iar aceasta la instalarea parodontozei, adica inflamatia tesuturilor vecine dintilor.

Afectiunile dentare netratate, pot induce grave probleme cardiace sau renale, astfel incat identificarea si rezolvarea timpurie a lor, devine cu atat mai importanta.

Primul pas este reprezentat de consultul stomatologic, absolut necesar pentru identificarea afectiunilor de la nivelul cavitatii bucale ( gingivita, tartru dentar, fracturi dentare ). Pasul urmator consta in realizarea detartrajului cu ultrasunete, manopera executata dupa ce animalul a fost anesteziat. Prevenirea reaparitiei tartrului se poate realiza in mai multe moduri: periaj dentar zilnic cu periuta si pasta de dinti speciale, utilizarea solutiilor bucale antiseptice si nu in ultimul rand a mancarii si a batoanelor antitartru.

vaccin
[+] inainte de detartraj
vaccin
[+] dupa detartraj